Thursday, June 11, 2009

skype..??!!

Skype adalah satu software untuk membolehkan user membuat panggilan,video call atau instant message melalui internet..sama macam yahoo messenger..beza dia antara ym dan skype ialah ym is outdated hahaha...dan skype ada pelbagai functions dan juga bleh main game..hehe..dengan menggunakan skype, kita boleh berhubung dengan skyper seluruh dunia dan boleh membuat panggilan ke mobile phone..cuma caj dikenakan..kena beli skype credit..tapi ada sesetengah negara yang membolehkan panggilan percuma antara skype user to mobile phone. Pengguna skype juga boleh membuat transaksi file dan video coferencing sehingga 25 user..cool kan.nama asal skype ni ialah skyper sempena projek "sky peer-to-peer". namun nama domain tersebut telah digunakan so dibuang huruf 'r' menjadikannya skype.
 
kat bawah aku upload video 'how to use skype'..so download and install cepat-cepat. bleh kita buat video coference tentang pelbagai isu..yeaah!!


4 comments:

MiKoyAn said...

i dedicated this post for Teja..hehe

Teja said...

huii... jap nk tgk dulu.

Teja said...

aku dh donload, tq.... entry ni aku nk rembat letak kat blog ye? jgn mare

Mentibang said...

pendedahan baru utk mikoyan..nti bagi skype id ko kat aku..